Poliüretan Enjeksiyon

Yoğun olan poliüretan enjeksiyonlar ise dilatasyon ve benzeri boşlukların doldurulması amacıyla kullanılmaktadır

Beton ve ters alanlardan gelen su izolasyonu sağlamak amacıyla beton ve duvar içerisinde çatlak ve kılcal alanların doldurularak su sızıntıların kesintisinde kullanılan sistemdir.

 

Poliüretan Enjeksiyon, beton ve ters alanlardan gelen su izolasyonu sağlamak amacıyla beton ve duvar içerisinde çatlak ve kılcal alanların doldurularak su sızıntıların kesintisinde kullanılan sistemdir.


Poliüretan enjeksiyon genel olarak, metro tünelleri, bodrum, sığınak, asansör kuyusu, temel, perde duvar, yer altı sularını tersi yönden gelen suyun durdurulması için geliştirilmiştir. Poliüretan enjeksiyonlar esnek yapıda suyla temas halinde hızlı reaksiyon gösteren kapalı hücre yapısına sahip su izolasyon köpüklendir. Yer altı sularının geldiği kılcal çatlakları ve boşlukları doldurarak mükemmel su izolasyonu sağlar, bu sayede su izolasyonu toprak altı ve yer altı sularına müdahale imkanı sağlar.

Poliüretan Enjeksiyon çeşitleri sıvı akışkan olanlar çatlakların doldurulması için kullanılmaktadır. Yoğun olan poliüretan enjeksiyonlar ise dilatasyon ve benzeri boşlukların doldurulması amacıyla kullanılmaktadır.

Poliüretan Enjeksiyon Nasıl Uygulanır?
Poliüretan enjekte etmek için motorlu veya hidrolik yüksek basınçlı makine olması gerekmektedir. Daha sonra Poliüretan sıvı izolasyon maddesi uygulama öncesi suyun olduğu beton yüzeyler belirlenir, beton ve çatlak alanların takibi eşit oranda ortalama 30 cm aralıklarla betona 45 derece eğik olarak paker dübellerin takılması için delikler açılır. Sonrasında delikler hava basılarak temizlenir, sonrasında çelik paker dübeller çakılarak sızdırmazlık contaları içerde sıkışacak oranda cıvata başından sıkılır, sonrasında enjeksiyon yapılmak üzere paker başlıklarına nozul takılır ve basınçlı şekilde Poliüretan Enejekte edilir. Enjekte edilen Poliüretan diğer dübel deliklerinden gelene kadar gönderimine devam edilir. Bu şekilde devam edilerek tüm dübeller ve sızıntıların geldiği noktalar doldurulur.

Özellikleri
Enjekte edildikten sonra su ile reaksiyona girerek şişer.
Genel olarak iki bileşenden oluşur.
Tek kompenat haline getirilerek kullanılabilir.
Sıvı olduğundan tüm çatlakları doldurur.
Su ile temas halinde sıvı halinden yaklaşık 15 katı genleşir.
Reaksiyon hızı (köpük oluşumu), reçine karışımı arttırılarak arttırılabilir.
Esnektir çatlak ve boşluk içerisinde çalışabilir.

Poliüretan Enjeksiyon Makinesi
Poliüretan sıvı enjeksiyon makinesi motorlu ve hidroliktir. Enjeksiyon makinesi pistonlu olup sıvı halde olan poliüretan reçineleri yüksek basınçla transfer etmek amacıyla kullanılır. Enjeksiyon makinesinin enjeksiyon yapabilmesi için uzatmalı yüksek basınca dayanıklı hidrolik hortumlar olması gerekmektedir. Enjeksiyon makineleri 220 volt elektrik ile çalışabilen yüksek devirlik motorlar ile transfer pistonlarını harekete geçirirler bu sayede poliüretan basınçlı şekilde duvar, beton ve benzeri çatlakların içerisine doldurulması sağlanır.

Diğer Uygulamalarımız

Karot Beton Delme

Betona zarar vermeden delme işlemini demir donatılı veya demir donatısız tüm zeminlere uygulama yapmaktadır

Karot Beton Kesme

Hidrolik kesme makinelerinin, halatli tel kesme makinelerinin yetersiz kaldığı, istenilen özel ebatlar ve maliyet düşürme kapsamında

Halat Tel Beton Kesme

Sanıldığının tersine, bir tarafı hafriyatla ya da toprakla kapalı betonarme blokların kesimi de TEL KESME MAKİNASI ile mümkündür

Hidrolik Beton Kesme

El değmeden uzaktan demir donatılı ve donatısız betonlarda vibrasyonsuz, hasarsız tahribatsız sulu, hidrolik raylı bir sistemdir.

Hidrolik Derz Kesme

Derz Kesme işlemi beton kesme makinalarıyla yapılmaktadır. Derz Kesme yapılacak yerin şartlarına göre hangi beton kesme makinesi kullanılır.

Kontrollü Bina Yıkımı

1999 derpremini buna örnek gösterebiliriz. Bu nedenle kontrollü bina yıkım faaliyetleri ülkemizde oldukça hız kazanmıştır.

Epoksi Filiz, Ankraj

Deprem riski oluşmuş, çatlak ve yıkılma gibi oluşumları önlemek adına ekle yapılması tamamiyle uygulanan bölgeyi güçlü kılmaktadır

Hidrolik Karot Delme

Zirve Karot, karot beton delme dahil 12 uygulaması ile Türkiye’nin her bölgesinde hizmetinizdedir.

Beton Kırma Hizmeti

Beton kırım işi ile binaya şekil verme amaçlanıyorsa karot makinaları kullanımı yapıya zarar vermemesi açısından en uygun olanıdır

Silme ve Boyama

Otopark Boyama, Yol Çizgisi Boyama, Park Yeri Boyama işleriniz için bize ulaşabilir, Ücretsiz Keşif hizmetimiz ile bilgi ve fiyat alabilirsiniz.

Beton Çatlatma Sistemi

Gürültüsüz Karot ile delme esnasındaki gürültü ile ayni değerdedir. Tekbir çatlatma makinesi iki ila üç adet ekskavatörün yapabileceği ise bedeldir.

Karbon Plaka Elyaf

Depremden zarar görmüş yapıların olduğu gibi mevcut yapıların da güçlendirilmesi hızla artan bir mühendislik dalı olmuştur.

Açılı Karot

Firmamız karot ile beton delme kesme uygulamalarında, 90 derece açı ile yerde perdede tersine tavanda karot delme işlemi yapmaktadır.

Yıkım ve Söküm İşleri

Bu işlem herkes tarafından yapılmamaktadır. Bu yüzden güvenilir firmaları seçmeli bunlardan en iyi şekilde verim alabilmek için iyi araştırmalısınız

Vakumlu Susuz Karot

Karot, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir ve beton delme işleminin diğer bir adıdır. Beton delme işlemini yapabilmek için karot makinesine ihtiyaç vardır.

Beton Tadilat Onarım

Her uygulama, gerekli görülen tamirat ve onarım esaslarına göre değişkenlik göstermekle birlikte kullanılacak malzeme, harç ve reçinelerde farklı olacaktır

El Kesme

Zirve Karot, yapılan uygulamalarda en deneyimli ekiplerle çalışarak işine önem verdiğini ve işi en hızlı şekilde bitirdiğini gösterir

El Karotu

50 cm derinliğe ve her türlü araziye uyma avantajlarıyla vakumlu el karotunu dilediğiniz işlemde kullanabilir ve farkını görebilirsiniz.

Bina Güçlendirme

Zirve Karot, kurulduğu 1995 yılından beri siz değerli müşterilerimizi düşünerek çalışmalarını gerçekleştirir.